Site Rengi

19.03.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

Sanayide Yatırım Talebi Geçen Yılın Yüzde 30 Üstünde

Sabit yatırım ve ilave istihdamın arttığını ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2020 yılının Ocak-Kasım yatırım talebinin, geçen senenin yüzde 30 üzerinde olduğunun altını çizerek reformcu bir vizyonla Türkiye’yi salgın sonrasının kazananı haline getireceklerini söyledi.

Bakan Varank, yaptığı açıklamada, 2020 yılı Kasım ayı ve Ocak-Kasım dönemine ilişkin yatırım teşvik belgesi verilerini açıkladı. Kasım ayında 1009 teşvik belgesi düzenleyip, 25,3 milyar liralık sabit yatırımın ve 33 bin 903 kişilik ilave istihdamın önünü açtıklarına dikkati çeken Varank, “Ocak-kasım yatırım talebi, geçen senenin yüzde 30 üzerinde. Reformcu bir vizyonla, Türkiye’yi salgın sonrası dönemin kazananı haline getireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Varank’ın paylaşımında yer alan infografiğe göre, kasımda düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında yapılacak yatırımların yüzde 57’sini imalat, yüzde 24’ünü hizmetler, yüzde 11’ini enerji, yüzde 6’sını madencilik ve yüzde 2’sini tarım sektörü oluşturdu.

Yatırımların bölgelere göre dağılımı incelendiğinde de en fazla yatırımı 1. Bölge’nin çektiği görüldü.

Bu yılın ocak-kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre düzenlenen yatırım teşvik belgesi sayısında yüzde 91, belgelerde öngörülen istihdam sayısında yüzde 55 ve sabit yatırım tutarında yüzde 30 artış yaşandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ