Site Rengi

25.04.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

Geleceğe Hazırlanan Bir Tamder

Ümit Karabudak

Yazarın şu ana kadar yazılmış 1 makalesi bulunuyor.

Türk ağaç işleme sektörünün en dinamik, en yenilikçi, en girişken işletmelerini, deneyimli firmalar ile bir araya getirerek kurulan Tüm Ağaç İşleme Makinecileri Derneği TAMDER, yaklaşık iki yıl önce koyu bir rekabet içerisindeki sektörde eşitlikçi, toparlayıcı, dayanışmacı bir ruh ve yeni bir söylemle ortaya çıkmıştı.

Aradan geçen zaman içerisinde günden güne güçlenerek 40 üyeyi aşan derneğimiz, yurtiçi ve dışındaki etkisiyle önemli bir sinerji yaratmış, geniş ufuklu bakış açıları, yatırımları ve üretimleri ile doğru tercihler yapan üyeleri dünyanın 111 ülkesine mal veren sektörün en dinamik derneği konumuna gelmiştir.

2020 yılına yeni bir yönetim ile giren TAMDER, geliştirdiği projeler ile farklı bir vizyonun temsilciliğini yapmaya başladı. Birbiri ardına projeler hazırlar ve bunları hayata geçirmeye başlarken, küresel salgının etkileri nedeniyle herkes gibi etkilenmesine karşın, ne dernek ne de üye firmalar faaliyetlerini tamamen durdurmamış, aksine bu arayı olumlu bir biçimde değerlendirme yolunu seçmiştir.

Her şeyden önce bu dönemde derneğin yapısını konsolide ederek, çıkış amaçları doğrultusunda yekvücut halinde, birlikte hareket edebilen üyelerini çatısı altında birleştirerek, tabiri caizse yoluna safları sıkıştırmış bir biçimde devam etmektedir.

Yerli imalatın giderek daha önem kazandığı ve bu dijitalleşme çağında inovasyon, tasarım ve modern teknoloji ile dünya pazarlarında daha rekabetçi olmanın yollarını aradığı bu dönemde, çağın koşullarına uygun girişimler, etkinlikler ile üyelerimizi yeni ufuklar açmanın çabası içerisindeyiz.

Bunlardan biri, çalışmalarını olgunlaştırma konusunda epey yol aldığımız ve bakanlıklar, odalar, üniversiteler ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde düzenlemekte olduğumuz WOODMACH TURKEY 2020 teknoloji zirvesi, diğeri çağın en yeni gerekliliklerinden biri haline gelen sanal sergi çalışmamızdır.

Detaylarını web sitemiz ve sosyal medya mecralarımızda bulabileceğiniz bu girişimlerin, bir yandan üyelerimize yeni vizyonlar kazandıracağı ve sıkışan ticaret koşullarında önlerini açarak yeni pazarlar açacağını, diğer yandan da derneğimiz etrafında bir kümelenme yaratarak TAMDER’i güçlendireceğini düşünüyoruz.

Dernekler bunun için vardır ve biz kuruluş nedenlerimizi unutmadan, tüzükteki ilkelerimizden ayrılmadan bunu başaracak ve TAMDER üyelerini dünya pazarlarının “yeni normaline” en güçlü bir biçimde hazırlanmasını sağlayacağız.

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ