Site Rengi

18.03.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

Yeni bir dünya kurulacak ve orada yerimizi alacağız

Zeki Yücel

Yazarın şu ana kadar yazılmış 1 makalesi bulunuyor.

Bir ülkenin istikrarlı bir sanayiye ve dengeli bir ekonomiye sahip olabilmesinde de, güçlü bir makine sektörünün varlığı önemlidir. Sektörün başarısındaki etkenler arasında ise planlama, organizasyon ve üretim gelmektedir. Organizasyon deyince de, devletin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin ve derneklerin rolü ön plana çıkıyor.

Tüm Ağaç İşleme Makinecileri Derneği TAMDER de, bu anlamda çok önemli bir işlevi yerine getirmekte ve Türkiye’nin ihtiyacı olan bir üye profili sergilemektedir. Ülkemizin güçlü imalat potansiyelini, yeni bir kuşağın girişime aç, dinamik firmaları ile Türk ağaç işleme sektörünün geleceğinin itici gücü olan taze kanı sergiliyoruz. Bunun yanı sıra TAMDER, geleneksel tek sesliliği değil, yenilikçi çoğulculuğu temsil eden, kendisine dayatılanı değil, kelimenin tam anlamıyla bağımsızlığı tercih etmiş bir dernek. Bu yüzden de önü açık ve sektörün aydınlık yüzünü sergiliyor.

İçinde yaşadığımız küresel salgın dönemi herkesi olduğu gibi bizleri de yavaşlatıyor elbet ama büsbütün teslim alamıyor. Bu zor günler, öyle ya da böyle bir gün geçecek. Ve yeniden şekillenen piyasalar tam da TAMDER gibi “yeniyi” simgeleyen değerlere sahip yapılanmaların önemini artıracak.

Zaten pandemi sonrasındaki dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Endüstri 4.0’dan 5.0’a geçiş yapmaya hazırlandığımız, teknolojik sıçramaların doğum sancılarını yaşadığımız günümüzde, Çin gibi pazarlarda bir süredir yaşanan sıkıntılar zaten Batı dünyasını yeni arayışlar içine itmişti. Sıkışan pazarlar her zaman alternatiflerini doğurur. Katalogdaki değerlendirme yazısında da belirttiğimiz gibi, Türkiye’nin bu arayışların odak noktası olması bekleniyor. Bundan ağaç işleme makineleri sektörü de payını alacaktır.

Tüm hazırlıklarımız bu yönde. Zaten TAMDER üyesi firmalar, eskinin köhne yapılanmalarından uzak perspektifleri ve potansiyelleri ile hem iç pazarı, hem de dünyanın dört bir yanını hedefleyen esneklik ve dinamizmi ile, ağaç işleme makineleri ve yan sanayinin geleceğini temsil ediyor.

2020 sonrasında, yani yerel pazarlara nokta atışlarının yapılacağı, üretimin ve satış tekniklerinin çağa ayak uyduracağı, pazarlama dünyasının, klasik medyanın, klasik fuarların etkilerini kaybedip nitelik değiştirmek zorunda kalacakları bir gelecekte, bilinen tüm taşlar yerlerinden oynayacak. TAMDER olarak bizler de, diğerlerine benzemeyen misyon ve ilkelerimiz doğrultusunda gerçekleştireceğimiz dijital, teknolojik zirvelerimiz, online yayınlarımız, sanal sergi ve sürekli fuarlarımızı da içeren pek çok yeni proje ile geleceğin dünyasına hazırlanıyoruz.

Evet, 2020 sonrasında yeni bir dünya kurulacak, Türkiye, Türk makine sektörü ve TAMDER oradaki yerini alacaktır..

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ