Site Rengi

19.03.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

Türkiye İhracatçılar Birliği, Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek Ocak- Mayıs Dönemi İhracatının Gerçekleştiğini Açıkladı

TİM Başkanı İsmail Gülle, “Mayıs ayı ihracatımızla beraber, Cumhuriyet tarihimizin en yüksek ocak-mayıs dönemi ihracatını da gerçekleştirmiş olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Mayıs ayında Türkiye’nin ihracatı, pandemi nedeniyle oluşan küresel talep daralmasına rağmen geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 65,5 artışla, 16 milyar 480 milyon dolara ulaştı.

İhracatçı; ocak-mayıs döneminde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 38,3 artışla 83 milyar doları da geçmesiyle Cumhuriyet tarihinin en yüksek ilk 5 aylık ihracatına imza attı.

Mayısta Türk bayrağını 214 ülke ve bölgede dalgalandırmayı başaran ihracatçı ailesi, 175 ülkeye ihracatını artırdı.

Türk lirası ile açılan beyannamelere göre, 179 ülkeye toplam 4,75 milyar TL tutarında Türk Lirası ile ihracat gerçekleştirildi.

6 kıtaya 76 sanal ticaret heyeti

Gülle, ticaret diplomasisinin saha neferleri olarak, çalışmalarına hızla devam ettiklerine ve TİM ve İhracatçı Birlikleri olarak, 6 kıtada, 61 ülkeye, 76 sanal ticaret heyeti ve 11 sanal fuar düzenlediklerine dikkat çekti. Gülle, ihracatçıların pazarlara  kolaylıkla ulaşabilmeleri ve Türk  bayrağını dünyanın dört bir köşesinde dalgalandırabilmeleri için,  ticaret diplomasisi faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.

İhracat ailesine 1210 yeni firma katıldı

İhracat ailesine yeni katılımlar da her ay olduğu gibi mayısta da hız kesmedi. 1210 firma, mayıs ayında ilk kez ihracat yaptı. İhracata yeni başlayan bu firmalar, mayıs ayında 60,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yılbaşından bu yana ilk defa ihracat yapan firma sayısı  7 bin 577’ye ulaştı. Bu firmalar toplamda 773 milyon dolar ihracat yaptı. Genel tabloya göre ise, ay içerisinde toplam 39 bin 501 firma ihracat gerçekleştirdi. Mayısta, miktar bazında ihracat ise; geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 37,1 artarak, 14,7 milyon ton olarak gerçekleşti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ