Site Rengi

19.04.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

Gebze’de yapay zeka enstitüsü kuruluyor

ULUSAL araştırma kuruluşumuz TÜBİTAK bünyesinde oluşturulmakta olan Yapay Zeka Enstitüsü, yapay zeka alanında çekirdek teknolojiler geliştirmeyi hedefliyor.

Küresel ekonomide ağırlık merkezinin batıdan doğuya kaydığı bir konjonktürde, sahip olduğu küresel avantajları fırsata çevirmek için kolları sıvadı. 11.Kalkınma Planı çerçevesinde hazırlanan 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi doğrultusunda, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığı hedefleyen Türkiye, bu yolda global öncelikleri de hedef alarak önemli adımlar atmaya başladı.

Bu çerçevede başlatılan milli bir teknoloji hamlesi doğrultusunda üniversiteler, araştırma merkezleri, reel sektör ve teknoloji odaklı girişimler ile yapay zekanın oluşturacağı pazardan pay kapma yarışına girecekler.

Türkiye’nin ilk yapay zekâ uzmanı Doç. Dr. Şakir Kocabaş’ın adının verilmesi planlanan ve Gebze’deki TÜBİTAK MAM Kampüsü içerisinde yer alacak olan Yapay Zeka Enstitüsü kadrosunda bu alanda çalışan araştırmacılar, ekonomik değere dönüştürülecek ileri teknolojik yöntemler üzerinde çalışacak.

Enstitü, bir yandan yapay zeka alanında Ar-Ge çalışmaları yürütürken, diğer taraftan da ülke ölçeğinde katma değer oluşturacak projeleri hayata geçirecek. Enstitü verinin yönetimi, korunması ve yayımı gibi konularda politikaların belirlenmesi ve standartların oluşturulması konusunda bilgi üretimine de önemli katkılar sağlayacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ