Site Rengi

26.04.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

İhracatçılarımıza Destek Olarak Pek Çok Ülke İle On-Line Sanal Ticaret Heyetleri Düzenleniyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, ihracatın bugünü ve yarınları için hükümetin her alanda önemli desteklerinin hayata geçtiğini dile getirdi. Bunlardan bir tanesi de yeni nesil ticaret diplomasisi faaliyetlerinden Sanal Ticaret Heyetleri oldu.

Türkiye’nin, küresel ticaretin güvenilir limanı olduğunu tescilleyerek ‘ihracatta normalin de ötesindeki seyrine’ devam edeceğini söyleyen Başkan İsmail Gülle “Bu desteklerin etkilerini, önümüzdeki dönemde de görmeye devam edeceğiz” dedi. Gülle, konuşmasına şöyle devam etti :

“Yeni nesil ticaret diplomasisi faaliyetleri artık TİM’de gelenek haline geldi. İlk olarak düzenlediğimiz sanal ticaret heyetleri, sanal fuarlar, sanal ödül törenleri, Export Talks Buluşmaları ve hatta yakında düzenleyeceğimiz sanal yarışma ile bu alanda öncülük ediyoruz.

İhracatçı birliklerimizle 800’ü aşkın online toplantı gerçekleştirdik. İhracat ailesinin hem sahada hem sanalda gücünü ortaya koymayı görev edindik. Ticaret Bakanlığımız koordinasyonuyla gerçekleştirdiğimiz sanal ticaret heyetlerine durmadan yenilerini eklemekteyiz. Birçok sektör temsilcisi ihracatçımızın katılımıyla, sanal ticaret Özbekistan, Kenya, Hindistan, Nijerya ve Pakistan ile görüştüler. TİM olarak bunlarla sınırlı kalmayacak olup, ihracat ailesinin 95 bin üyesi ile hedef pazarlarda ‘Yeni Nesil Ticaret Diplomasisi’ faaliyetlerimize aralıksız şekilde devam edeceğiz.

Önümüzdeki ay Kolombiya ve Meksika ile tarım makineleri, iklimlendirme, ambalajlama sektörlerinde, daha sonra da Almanya ile demir-çelik, makine ve elektrik-elektronik firmalarımızla sanal ticaret heyetleri gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar hep doğru zamanda doğru yerde ve güvenle tedarik sağladık. Pandemi filan dinlemiyoruz, şimdi sıra geldi ihracatta yeni başarılara…” 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ