Site Rengi

26.04.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

E-Ticaret Sektörü Her Yıl Yüzde 30 Büyüyor

E-TİCARETTE ONLİNE MAĞAZALARA RAĞBET ARTIYOR

Teknolojik gelişmeler üretimi de, pazarlamayı da, ticareti de değiştiriyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye de dijital dönüşümlerden etkileniyor. İnsanlar fiziksel mağazalar kadar online mağazalardan da kolayca alışveriş yapmak istiyorlar. Şirketler de müşterileriyle aralarındaki uzaklığı kompanse edebilmek için e-ticaret yönetimine başvuruyor.

Dünya genelinde perakende içerisinde e-ticaretin payı 2011 yılında yüzde 3,6 iken 2016’da bu oran yüzde 8,5’e yükseldi, 2021’de ise yüzde 13 seviyelerini yakalaması bekleniyor. TUSİAD’ın bu yıl açıkladığı “Dijitalleşen Dünyada Ekonominin İtici Gücü: E-Ticaret” raporuna göre, ülkemizde e-ticaretin toplam perakende içerisinden aldığı pay yüzde 3,5 seviyelerinde. 2021 itibarıyla bu oranın yüzde 4,3 seviyelerinde olacağı öngörülüyor.

CİDDİ FIRSATLAR SUNAN DİJİTAL DÖNÜŞÜM, ŞİRKETLERİN GELECEĞİ DEMEK

Fiziksel mağazaları olan perakendeciler ve online mağazalar arasındaki sınırlar gittikçe bulanıklaşıyor. İlerleyen yıllarda tek bir alanda hizmet veren online perakendecilerin, fiziksel mağazalarda da satış yapmayı sürdüreceği düşünülüyor. Dijital çağda perakendeye yön veren IoT, mobil ödeme, omnichannel commerce, social commerce, özelleştirme gibi trendler de yükselişe geçecek gibi görünüyor.

E-ticaretin geleceği hakkında açıklamalarda bulunan ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, “Dijital dönüşüm, perakende pazaryeri (retail marketplace) adına çok ciddi fırsatlar sunuyor. Dijital dönüşüm dediğimiz şey, şirketlerin geleceği demek. Şirketlerin dijitalleşmemesi de e-ticaretin büyümesini engelliyor.

E-ticaretten kaçınan şirketler ise bu yarışı hep geriden takip edecek. Biz dönüşüm gerçekleştirmek isteyen tüm markaların, kurumların yanındayız ve onları desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ