Site Rengi

20.04.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

Dijital dönüşüm sürecini salt üretim sistemleri açısından değil, tüm boyutları ile ele alıyoruz

“Dijital devrim inovasyonun doğasını değiştiriyor. Yeni çağda inovasyon olgusu dijital teknolojiler ve bunlara bağlı olarak oluşan yeni iş modelleri üzerinden tanımlanıyor. İnovasyonun yarattığı değeri ölçmek için alışageldiğimiz metotlar artık önemini yitiriyor. Şirketlerin inovatif olup olmadığı sahip oldukları patent sayısından ziyade iş modellerindeki değişimle ölçülüyor. Dijital dönüşüm ile birlikte sertleşen rekabet ortamı şirketler üzerinde sürekli ve sürdürülebilir bir inovasyon baskısı yaratıyor. Yeni teknolojiler ile birçok sektörde “kazananın her şeyi alacağı” bir düzen yaratıyor. Bu da kazanmayı her zamankinden daha önemli bir hale getiriyor. Daha hızlı ve kaliteli üretimi mümkün kılmak için üretilen 3D teknolojisinin yapay dokular ve yapay organlar yarattığına tanık oluyoruz.

İleri materyaller ve gen düzenleme teknolojileri ile dijital ve fiziksel dünyalar arasındaki sınırların giderek daha da bulanıklaştığını görüyoruz. TÜSİAD da dijital dönüşüm sürecine holistik bir perspektiften yaklaşarak Dördüncü Sanayi Devrimi’ni tüm boyutlarıyla ele alan çalışmalar yürütüyor. Bu devrimi salt dijital teknolojilerin üretim sistemlerine entegre edilmesi olarakgörmüyoruz.

Yapay zekanın daha yoğun kullanımı ile ortaya çıkacak veri güvenliği sorununu istişare ediyoruz. İş modellerinin değişmesi ile mevcut yetkinliklerdeki dönüşümü ve STEMA’yı çalışıyoruz. Robotlardan vergi alınması tartışmalarını takip ediyoruz. Blok zinciri teknolojisinin çevresel sürdürülebilirliğe sağlayacağı büyük katkıyı analiz etmeye gayret ediyoruz.

Çevre ve iklim değişikliğinden etiğe, mevzuattan yönetişime kadar Dördüncü Sanayi Devrimi’ni tüm yönleriyle ele alıyoruz. Finanstan tarıma, imalat sanayinden turizme kadar birçok sektörde dijital dönüşüm olgusunu çalışıyoruz.”

Simone Kaslowski
TÜSİAD BAŞKANI

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ