Site Rengi

27.03.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

KOBİGEL Programıyla KOSGEB’den KOBİ’lere 1 Milyon Liraya Kadar Dijitalleşme Desteği Sağlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB’in, KOBİGEL programıyla yeni çağrıya çıkacağını ve işletmelere 1 milyon liraya kadar dijitalleşme desteği vereceğini belirtti. Basına konuya ilişkin bir açıklama yapan Bakan Mustafa Varank, “Bu destekle biz, salgın koşullarına ve küresel bazda yatırımların kısılmasına rağmen, çığır açıcı bir işi hayata geçiriyoruz” dedi.

Sanayi Bakanlığı hedefleri doğrultusunda, girişimci işletmeleri destekleyen kurumlardan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olan KOSGEB, özellikle bu çaptaki işletmecilerin sanayideki payı ve etkisini artırmak amacıyla sağladığı pek çok destek ile tanınmaktadır.

KOSGEB, 2020 yılı içerisinde de, KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında imalat sanayinde dijitalleşme ile ilgili firmalara proje teklif çağrılarında bulundu. Bu çağrıların temel amacı esas olarak yerli ve yetkin teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmek ve imalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmaktır.

DİJİTALLEŞME DESTEĞİ 

Hızlı ve sürdürülebilir ekonomik büyüme için atılan adımlar arasında bulunan DİJİTALLEŞME DESTEĞİ, modern imalat ve bilişim teknolojilerinin de desteklenmesi ve verimliliğin artırılmasının gerekmesi sebebiyle verilen destektir.

Bu destek, hızlı ve sürdürülebilir ekonomik büyüme için; modern imalat ve bilişim teknolojilerinin aracılığı ile, verimlilik ve yüksek katma değer odaklı imalat sanayi yapısının oluşturulması için verilmektedir. Böylelikle, akıllı dijital teknolojiler kullanılarak imalat ve ilişkili proseslerde hız ve verimlilik arttırılabilmekte, birbirleri ile haberleşen nesnelerin otonom eylemleri ile prosesler optimize edilebilmekte ve hata – bakım – stok masrafları azaltılabilmektedir. 

DESTEK İÇİN SUNULABİLECEK PROJELER 

Bu amaçla, KOBİGEL destek programı çerçevesinde imalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, imalat sanayi sektörüyle ilişkili aşağıdaki 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunabilecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ