Site Rengi

20.04.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

KARABUDAK MAKİNE, 2020 Yılında Endüstri 4.0’a Geçiş Sürecini Tamamlıyor

Dijitalleşme çağında olduğumuz bu dönemde hemen her sektörde olduğu gibi Ağaç İşleme Makineleri Sektöründe de Dijitalleşme adına adımlar atılıyor ve Endüstri 4.0’a geçiş için geleceği gören firmalar çalışmalarına hız kazandırdılar. Bu anlamda Karabudak Makine IT Direktörü Sn. Ahmet Aktaş bizlere çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Merhaba Ben Ahmet Aktaş, Karabudak Makine IT Direktörüyüm. 15 Yıldır yazılım uzmanlığı yapmaktayım. Firmamızın geleceğe hazır konumda olabilmesi adına olabildiğince Inovatif çözümler sunabilen ve artık insan gücünden daha çok yapay zeka teknolojisi kullanan sistemler üretmeye çalışıyoruz. Gelecekte robot teknolojisini doğru kurgulayan ve bunu doğru yapılandırabilen firmalardan biri olmak adına tüm ARGE çalışmalarımızı bunun üzerinde yoğunlaştırdık.

Öncelikle IoT Sistemimizi hayata geçirerek, sektörümüzde Türkiye’de ilk ve tek mobilya üretimi makinelerini akıllı hale getiren firma olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. IoT Sistemimiz, Finishing makinelerimizi hem akıllı hale getirmemize hem de kullanıcılarımıza yapay zekası ile çıkan raporları yorumlayarak sunabilmemize olanak sağlıyor. Böylece makine sahipleri nerede olurlarsa olsunlar makinelerini takip edebiliyor, üretim kapasitelerini, yoğunluklarını, çalışmalarının performanslarını ve aynı zamanda makinelerinde oluşabilecek herhangi bir arıza durumunu görüntüleyebiliyorlar. Aynı zamanda dileyen müşterilerimizin makinelerini KARABUDAK MAKİNE Teknik Destek birimimiz ile takip ederek bakım onarım, teknik destek ihtiyaçlarını çok daha önceden görebiliyor ve anlık müdahalelerde bulunabiliyoruz. 

Akıllı Fabrika projemizde, üretim aşamamızın tamamını dijitalleştirerek kendimize özgü MRP Programımızı hayata geçirdik. Makinelerimizi akıllandırırken aynı zamanda üretim alanlarımızı da akıllandırıyoruz. “Dijital Fabrika!” sloganıyla yola çıkarak MRP programımızla makinemizin son kullanıcıya ulaşana dek geçirdiği tüm aşamaları kontrol altında tutabilmekteyiz. Aynı anda birçok makine üretimi gerçekleştirdiğimizden bu makinelerin parça üretimi planlaması, depo stok durumlarının otomatik kontrolü ve otomatik satın alma / teklif toplama sistemimiz sayesinde, üretim safhalarımızın hiçbir bölümünde duraksamamıza gerek kalmaksızın, müşterilerimize söz verdiğimiz tarihlerde makinelerini teslim edebilmekteyiz. 

MRP Programımız muhasebeden, satın almaya, pazarlamadan, üretime kadar olan tüm işlemleri kayıtlı ve kontrol altında tutmamıza büyük oranda katkı sağlıyor. Bu da zamanı efektif yöneterek, iş gücünden tasarruf etmemize ve aynı zamanda üretim maliyetlerimizin ve satın alma süreçlerimizin de takibini yaparak en hızlı ve en ekonomik alımları gerçekleştirmemize yardımcı oluyor.

Tüm bunlar ile birlikte 2020 yılında yaşanan Covid-19 Pandemisi nedeniyle kötü etkilenen sektörümüzün satış ve pazarlama aktivitelerini uzaktan gerçekleştirilebileceği ve müşterilerine makine sunumlarını kolaylıkla yapabileceği bir platform hazırlıyoruz ve çalışmamızda sona geldik. 365 gün sanal sergi formatında olacak bu çalışmamız ile makine satıcısı sektörde yer alan diğer firmaların katılımıyla, anlık sanal gerçeklik kullanılarak sunumlar ve görüntülü görüşmeler gerçekleştirilmesine olanak tanıyan bu formatımız, 2020 yılı içerisinde hayata geçirilecek ve meyvelerini toplamaya başlayacağız. 

Karabudak Makine olarak dijital çağda nasıl hareket etmemiz gerektiğini biliyor ve geleceğe hazır makineler ve yazılımlar üreterek insanların hayatını kolaylaştırıyoruz. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ