Site Rengi

29.03.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

2020’de Uygulamaya Konulan E-Dönüşüm, KOBİ’lerin Muhasebe Sistemlerini Dijitalleştirerek Maliyetlerin de Düşmesini Sağlıyor

Dijitalleşme sadece firmaların üretim ve Ar-Ge sürecini değil, firma yönetimi ve muhasebe konularında da radikal değişiklikler yapıyor. Bu konuda önemli değişikliklerin başında Maliye Bakanlığı tarafından geçen yılın sonundan bu yana üst üste yayınlanan bir dizi tebliğ geliyor.

E-Dönüşüm hiç şüphesiz firmaların ticari faaliyetlerini kolaylaştıran ve ciddi maliyetlerden kurtulmalarını sağlayan yeni bir dünya. Sektörde e-Dönüşüm düzenlemeleri çerçevesinde, ilk takvim geçişi 1 Ocak ile hali hazırda 10 milyon TL ciro sahiplerini e-Dönüşüme dahil etmişti. 1 Haziran 2020 itibarıyla ise bu defa serbest meslek mensuplarının beklediği elektronik Serbest Meslek Makbuzu, yani e-SMM geçişi yaşandı. 2020 yılının son büyük geçişi ise 1 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşti. Böylelikle firmalar e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-Defter mükellefi oluyor, e-İrsaliye ve e-SMM uygulamaları ise ilk kez bazı firmalar için zorunlu hale geliyordu.

1 Temmuz itibarıyla pek çok KOBİ e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv uygulamalarını kullanmaya başlaması, bu firmalar uçtan uca muhasebe ve finans süreçlerinin dijitalleşerek otomasyona dönüşmesi anlamına geliyor. KOBİ’lerin dijitalleşmesini ve otomasyon gücünü arttıracak olan e-Dönüşüm uygulamaları, aynı zamanda maliyet avantajları ile KOBİ’lerin ticari faaliyetlerine kaynak oluşturacak. 

e-Dönüşüm ürünleri için mükellef haline gelerek bu ürünleri zorunlu olarak kullanmaya başlayan firmalar ve gönüllü geçiş yaparak zaman, hız ve maliyet avantajı kazanmak isteyen tüm şirketlerin konuya ilişkin olarak hızlı bir biçimde adapte olmalarında yarar var.

KOBİ’ler ve Serbest Meslek Mensupları, e-Dönüşüm mükellefi olunca ilk anda bunun kendilerine getirebileceği maliyeti düşünmüş olabilir. Ancak, manuel süreçleri ortadan kaldırarak zaman ve hız kazandırması, kağıdı ortadan kaldırarak operasyonel verimlilik sağlaması dolayısıyla e-Dönüşümün hayatı kolaylaştıran ve aslında maliyeti de düşüren bir uygulama olduğu kısa zamanda görülecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ