Site Rengi

25.04.2024 - Mobilya Üretiminde İnovasyon ve Akıllı Üretim Sistemleri Zirvesi
Woodmach

BULUT TEKNOLOJİSİ

Üretim globalleştiği, alabildiğine iç içe geçtiği ve kitleselleştiği bir dönemde, bu akıl almayacak boyutlarda dosya boyutlarıyla yedekleme yaparak verilerin depolanıp saklanması ancak geleneksel cihazların yerini alan bulut teknolojisi kullanılarak yapılıyor.

Bulut bilişim (cloud computing), bilgisayarlar ve diğer cihazlar için, istendiği zaman kullanılabilen ve kullanıcılar arasında paylaşılan bilgisayar kaynakları sağlayan, internet tabanlı bilişim hizmetlerinin genel adıdır.

Cloud Computing (Bulut Hesaplama) ve IoT (Nesnelerin İnterneti) teknolojileri, aynı süreçlerde adını duyuran teknolojiler olsa da birbirlerinden farklıdır. IoT, nesnelerin bağlanarak ağ oluşturmasına imkân verirken, “Cloud Computing” ise verilerin “bulut” ortamında saklanmasına, işlenmesine ya da programların “bulut” üzerinden çalıştırılmasına olanak tanımaktadır.

Bulut teknolojisi kullanımı ilerlediğimiz yıllarda çok daha artacak, fiziksel anlamda hiçbir şekilde elle tutulur bir verimiz olmayacak kişisel ya da kurumsal tüm işlemlerimiz soyut olduğunu düşünebileceğimiz datalar olarak barınacaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ