Dijital dönüşüm sürecinde hızla büyüyen Türkiye’nin teknolojilerini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz
“Dijital Dönüşüm Ofisi olarak Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra 9 ayrı kurul ve 4 ofis oluşturuldu. Dijital dönüşüm denildiği zaman akıllara sadece teknoloji gelmemelidir. Biz ilk olarak insan gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kurullarda ve ofislerde ağırlıklı olarak insan faktörünü ve iş süreçlerini konuşuyoruz.
Vatandaşlarımızın birçok işini dijitalleştirilmiş bir ortam olan e-Devlet üzerinden yapabildiğini görüyoruz. 2019 yılı sonu itibari ile baktığımızda 45 milyon insana ulaşabildiğimizi görüyoruz. Dijital devlet üzerinden birçok imkân kolay erişim ile vatandaşlarımıza sunuluyor. Tüm bakanlıkların iş alanlarını içeren ve kamu yararına çalışan bir portal ile verinin sahipliği belli olacak.
Dijital dönüşüm sürecinde hızla büyüyen Türkiye’nin, yerli ve milli teknolojilerini yaygınlaştırmak için özveriyle çalışıyoruz. Siber güvenliği şu an tek çatı altında ele alıyoruz. Yerli ve milli teknolojilerin bu çatıyı oluşturması için çabalıyoruz. Ulak Projesi ile yerli üretim 1000 adet baz istasyonu 4.5 G hızında hizmet veriyor. Kamu kurumları, bu baz istasyonlarının yerli teknolojisinden faydalanıyor. İlerleyen süreçte operatörler de bu sistemleri kullanmaya başlayacak.
Yerli olarak geliştirilen her ürünün kullanımı için özel sektörü teşvik edeceğiz. Kritik konularda yerli ve milli teknolojilerin kullanımını sağlayacağız. Teknoloji üretebilmek için süreklilik ve sabır gerektiğinin farkındayız. Dijital dönüşümdeki dünya sıralamamıza baktığımızda 193 ülke arasında 23’üncü sıradayız. Hizmet sunmada oldukça iyi durumdayız.”
Ali Taha Koç
CUMHURBAŞKANLIĞI DİJİTAL DÖNÜŞÜM
OFİSİ BAŞKANI